top of page

Bekijk ook onze webshop voor borstvoedingsartikelen van het merk Ameda:

(klik op het logo om te openen)

Hoofdding webshop paint.jpg
Borstvoeding, een heel speciale tijd

Dit is het begin van een heel speciale tijd voor u en uw baby. U vormt nu een emotionele band met uw baby die een positieve invloed zal hebben op zijn verdere leven en ontwikkeling. Uw baby zal de gezondste combinatie van voedingsstoffen krijgen die een ideale start vormen voor zijn verdere leven.

Borstvoeding, de beste start voor uw baby

De eerste uren na de geboorte zijn zeer belangrijk voor de start van de borstvoeding. De zoek- en zuigreflex van de baby zijn dan zeer sterk aanwezig. De beste manier om de borstvoeding op te starten is de baby bij de moeder te laten tot hij aan de borst zuigt. De eerste malen dat de baby wordt gevoed is het belangrijk dat de moeder een comfortabele houding aanneemt. Ook is het belangrijk dat dit in een rustige omgeving gebeurt.

Er is niets beter voor uw baby dan borstvoeding. Moedermelk beschermt tegen infecties en versterkt de band tussen u en uw baby die gevormd werd tijdens de zwangerschap. Borstvoeding geeft uw baby de zachtste en beste start in het leven.

Borstvoeding helpt uw baby te beschermen tegen: allergieën, eczeem, bacteriële meningitis, juveniele diabetes, de ziekte van Crohn (intestinale ziekte), infecties van het ademhalingsstelsel, luieruitslag, wiegendood, diarree, middenoorinfecties, infecties van de urinewegen.

Borstvoeding, ook goed voor de moeder

Baby's zijn niet de enigen die hun voordeel halen uit borstvoeding. Moeders die borstvoeding geven verliezen sneller hun gewicht na de geboorte en post-partum bloedingen zijn minder dan bij moeders die geen borstvoeding geven. Oxytocine, een hormoon dat vrijkomt tijdens het borstvoeden, helpt het inkrimpen van de baarmoeder tot voor-zwangerschapse grootte.

 

Borstvoeding heeft ook een kalmerend effect door het vrijkomen van het hormoon prolactine, wat zorgt voor een hechtere moeder/baby-band. Studies tonen ook aan dat borstvoeding het risico op borst-, baarmoeder-, en eierstokkanker vermindert. Soms kan deze liefdevolle relatie met uw baby verstoord worden door pijnlijke tepels, verstoppingen in de borsten of te weinig melk.

 

Met dit in gedachten heeft Medical Essentials deze website gecreëerd waarin u constructieve oplossingen, praktische informatie en tips terugvindt. Wanneer u deze website doorneemt, zal u alles vinden wat een moeder die borstvoeding geeft nodig kan hebben.

bottom of page